15 Οκτωβρίου 2023

ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ, ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΌ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ.

"Εκατομμύρια Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Όχθη αγωνίζονται να ζήσουν με αξιοπρέπεια υπό την Ισραηλινή Κατοχή, αντιμετωπίζοντας περιορισμούς στην κίνηση, παλαιστινιακές πολιτικές διαιρέσεις και επαναλαμβανόμενες κλιμακώσεις των εχθροπραξιών", όπως μας λέει το OHCA, η Υπηρεσία του ΟΗΕ για το συντονισμό των ανθρωπιστικών υποθέσεων (United Nations Office for Coordination of Humanitarian Affairs). Η υπηρεσία αυτή παρακολουθεί από το 2008 τη συνεχιζόμενη διένεξη Ισραηλινών-Παλαιστινίων και καταγράφει τα θύματα κάθε πλευράς στα Κατεχόμενα από το Ισραήλ Παλαιστινιακά εδάφη (Δυτική Όχθη και Λωρίδα της Γάζας) και στο Ισραήλ. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, "Ο μεγάλος αριθμός απωλειών αμάχων έχει απαιτήσει διάφορους τύπους παρεμβάσεων από ανθρωπιστικούς φορείς, με πολλά περιστατικά να εγείρουν ανησυχίες για παραβίαση του διεθνούς δικαίου και έλλειψη λογοδοσίας."

Τα στοιχεία για τις απώλειες της κάθε πλευράς είναι συγκλονιστικά και είναι η πραγματικότητα που αποκρύβουν τα Μέσα Προπαγάνδας. Στο διάστημα 15,5 ετών, από 24/1/2008 μέχρι 21/9/2023, οι Παλαιστίνιοι έχουν μετρήσει 6.407 νεκρούς έναντι 308 των Ισραηλινών, πάντα στα Κατεχόμενα. Αντίστοιχα, οι Παλαιστίνιοι έχουν μετρήσει 152.560 τραυματισμένους, έναντι 6.307 των Ισραηλινών. Το πιο πάνω διάγραμμα και ο αναλυτικός πίνακας στοιχείων είναι εντελώς χαρακτηριστικά: οι αναλογίες θυμάτων των δυο πλευρών θυμίζουν τις αναλογίες αντιποίνων που εφάρμοζαν οι Ναζί στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αν όχι και πολύ χειρότερες. Υποθέτω πως οι Ναζί θεωρούσαν τρομοκράτες τον ΕΛΑΣ, τον ΕΔΕΣ και όλες τις οργανώσεις της Εθνικής Αντίστασης ενάντια στους κατακτητές.

Το διάγραμμα και οι αριθμοί δείχνουν επίσης πως η πολιτική του Ισραήλ, να αγνοεί τις αποφάσεις του ΟΗΕ και να απαντά με ακόμα πιο ωμή βία στη βία των υπό Κατοχή Παλαιστινίων, έχει αποτύχει. Εφεξής μόνο περισσότερη βία και περισσότερο πόνο μπορεί να προσφέρει και οι κάτοικοι του Ισραήλ δεν θα νοιώθουν ποτέ ασφαλείς..

Όπως σημειώνει το OHCA, στους πιο πάνω αριθμούς περιλαμβάνονται μόνο θύματα που είναι αποτέλεσμα αντιπαραθέσεων μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών στο πλαίσιο της Κατοχής και της σύγκρουσης. Δεν περιλαμβάνονται περιστατικά που είχαν ως αποτέλεσμα θύματα, τα οποία δεν αφορούσαν άμεσες αντιπαραθέσεις, όπως καθυστερήσεις πρόσβασης, αλόγιστη χρήση όπλων, πυρομαχικά που εκρήγνυνται με καθυστέρηση και κατάρρευση σηράγγων. Εξαιρούνται επίσης άτομα που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σε επεισόδια που σχετίζονται με συγκρούσεις που έλαβαν χώρα στο Ισραήλ και δεν αφορούσαν κατοίκους των Κατεχόμενων.

Δεν γίνεται λοιπόν να μη μιλούμε πια για την Κατοχή της Κύπρου απ' την Τουρκία, να διυλίζουμε και τον κώνωπα για την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία, αλλά να μη μιλούμε τώρα καθόλου για την Κατοχή της Παλαιστίνης απ' τους Ισραηλινούς.

Τα στοιχεία είναι από τη σελίδα του OHCA: https://www.ochaopt.org/data/casualties#


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ MILITAIRE.GR: Πληρώνουμε χρυσό το δικό μας ρεύμα και επιδοτούμε το γερμανικό! (25/6/2024)

Γιατί μας "γδέρνουν" με τους λογαριασμούς ρεύματος; Πού είναι τα "ευεργετήματα" από τον "ανταγωνισμό" των ιδιω...