13 Οκτωβρίου 2023

ΕΛΗΞΕ ΣΤΙΣ 12/10 Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΩΝ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ "TRAKIA" ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

Στις 29/9/2023 η Βουλγαρική κυβέρνηση έστειλε στην ΕΕ "Σχέδιο" "Δίκαιης" Μετάβασης των λιγνιτοπαραγωγών περιοχών. Άμεση ήταν η απάντηση των εργαζόμενων σε λιγνιτωρυχεία και ΑΗΣ της Βουλγαρίας, με αποκλεισμό του αυτοκινητόδρομου Trakia, που ενώνει τη Σόφια με τη Φιλιππούπολη (Πλόβντιβ) και τον Πύργο (Μπουργκάς). Οι εργαζόμενοι είχαν αποκλείσει τρία σημεία: τον αυτοκινητόδρομο Trakia στη Στάρα-Ζαγόρα, το δρόμο Στάρα-Ζαγόρα - Χάσκοβο και το ορεινό πέρασμα Pass of the Republic, στο δρόμο προς Βέλικο-Τάρνοβο.

Ο αποκλεισμός του αυτοκινητόδρομου τερματίστηκε στις 12/10/2023, με τους εργαζόμενους να δηλώνουν πως ο αγώνας τους για την ανατροπή του "Σχεδίου" θα συνεχιστεί με άλλες μορφές. Σήμερα, 13/10/2023, διεξάγεται ψηφοφορία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση σχετικά με το θέμα των εργαζομένων, ενώ στο τέλος Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Με πληροφορίες από το Sofia Globe. (https://sofiaglobe.com/2023/10/12/bulgaria-protesting-miners-energy-workers-lift-blockade-of-motorway-mountain-pass/)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ MILITAIRE.GR: Πληρώνουμε χρυσό το δικό μας ρεύμα και επιδοτούμε το γερμανικό! (25/6/2024)

Γιατί μας "γδέρνουν" με τους λογαριασμούς ρεύματος; Πού είναι τα "ευεργετήματα" από τον "ανταγωνισμό" των ιδιω...