11 Σεπτεμβρίου 2023

MASTER PLAN ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗΣ_ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΧΤΙΖΕΙ ΑΝΩΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΩΓΙΑ (28.9.2020)

Το Σεπτέμβριο 2020, εν μέσω του κορονοϊού και σε μια επίφαση διαβούλευσης, η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα το "Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης" (ΣΔΑΜ), ένα Master Plan για την απολιγνιτοποίηση. Μια αστεία έκθεση ιδεών, εντελώς αποκομμένη απ' την πραγματικότητα, προκειμένου απλά να προωθήσει την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις εκτάσεις των ορυχείων.

Δημοσίευσα σχετικό άρθρο, που ενδεικτικά μπορείτε να δείτε εδώ, αποδομώντας πλήρως το ΣΔΑΜ σε 20 σημεία. Ρητά στο τέλος του άρθρου επεσήμανα πως "Δυστυχώς, η Δυτική Μακεδονία κινδυνεύει να μετατραπεί σ’ ένα απέραντο βιομηχανοστάσιο, γεμίζοντας χωράφια και βοσκότοπους με Φ/Β και τα παρχάρια με αιολικά. Με την προοπτική αυτή, εκτός απ’ τις θέσεις εργασίας στη λιγνιτική βιομηχανία, θα κινδυνεύσουν και θέσεις εργασίας στη γεωργία και την κτηνοτροφία, κάτι το εντελώς απαράδεκτο."

Τρία χρόνια αργότερα η αμείλικτη πραγματικότητα έδειξε πως αυτή ακριβώς την τύχη επεφύλαξε η κυβέρνηση στη Δυτική Μακεδονία. Και το πολιτικό προσωπικό της περιοχής καθημερινά επιβεβαιώνει πως δεν είναι εκπρόσωποι του λαού, αλλά εκπρόσωποι των κομμάτων τους απέναντι στο λαό.

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τηλεόραση FLASH-TV: Η κεραία κινητής τηλεφωνίας στην Ιωνίας 3 & Εφταλιώτη στην Κοζάνη

Σάλος έχει ξεσηκωθεί τις τελευταίες ημέρες στην Κοζάνη, από την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στον αστικό ιστό, στην οδό Ιωνίας 3, σ...