11 Σεπτεμβρίου 2023

ΣΤΟΙΧΕΙΑ "ΦΩΤΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΙΟΛΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ "ΆΣΚΙΟ ΙΙ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡ. ΜΕΤΑΛΛΕΙΟΛΟΓΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΜΠ ΧΡΗΣΤΟ ΚΟΛΟΒΟ (3.7.2020)

Για την πρώτη δόση αιολικών στο βουνό Άσκιο, δυτικά της Πτολεμαΐδας και βόρεια της Σιάτιστας, ομάδα πολιτών είχαμε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Δυστυχώς το είχαμε πάρει είδηση καθυστερημένα, καθώς το παιχνίδι είναι έτσι στημένο που να παίρνουμε είδηση τι γίνεται μόνο όταν φανούν οι μπουλντόζες και τότε είναι πια πολύ αργά.

Μέσα στις γιορτές Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς 2019-2020 η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είχε θέσεις σε δημόσια διαβούλευση τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το αιολικό εργοστάσιο (δεν είναι "πάρκο"!) "Άσκιο ΙΙ", που θα συνέχιζε την καταστροφή στις βουνοκορφές του Άσκιου. Με καλή πίστη στη διαβούλευση κατέθεσα στις 7.1.2020 "έντυπο Δ11", για να διαπιστώσω αργότερα πως κατά την έκδοση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν του έδωσε σημασία.

Το έντυπο Δ11 μπορείτε να δείτε εδώ. Στις 3.7.2020, με τον τίτλο της ανάρτησης, το δημοσιοποίησε το kozani.tv, ανεβάζοντάς το στο Scribd.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τηλεόραση FLASH-TV: Η κεραία κινητής τηλεφωνίας στην Ιωνίας 3 & Εφταλιώτη στην Κοζάνη

Σάλος έχει ξεσηκωθεί τις τελευταίες ημέρες στην Κοζάνη, από την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στον αστικό ιστό, στην οδό Ιωνίας 3, σ...