14 Σεπτεμβρίου 2023

ΟΙ ΣΤΕΓΕΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΗΛΙΟ ΑΠ’ ΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ; (22.6.2021)

Τον Ιούνιο 2021 η τοπική κυβέρνηση του Βερολίνου αποφάσισε πως απ' το 2023 τουλάχιστον 30% της οροφής κάθε νεόδμητου κτηρίου θα καλύπτεται από φωτοβολταϊκά. Η αχανής Αυστραλία, που δεν στερείται ερήμων εκτάσεων, έχει βάλει πάρα πολλά φωτοβολταϊκά σε στέγες. Κι επιπλέον, το Ερευνητικό Κέντρο JRC της Ευρ. Ένωσης, μελέτησε το δυναμικό των χωρών σε στέγες και βρήκε πως στην Ελλάδα μπορούμε να βάλουμε σ' αυτές φ/β που να καλύπτουν το 1/3 των ετήσιων αναγκών. Οπότε προφανώς δεν χρειάζεται να γεμίζουμε μ' αυτά τα χωράφια και τα βοσκοτόπια.

Τα πιο πάνω επεσήμανα σε σχετικό άρθρο, που ενδεικτικά μπορείτε να δείτε εδώ. Με το άρθρο πρότεινα στην αιρετή Περιφερειακή διοίκηση Δυτικής Μακεδονίας να μη συναινέσει σε οποιαδήποτε νέα φωτοβολταϊκά σε χωράφια, βοσκότοπους, λίμνες και, μαζί με τους τοπικούς βουλευτές, να ζητήσει απ’ την κυβέρνηση κίνητρα για τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στις στέγες όλης της χώρας. Σε κάθε άλλη περίπτωση να προασπίσει και δικαστικά το δικαίωμα των πολιτών σε ένα βιώσιμο περιβάλλον. Φυσικά και δεν το έκανε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ FOCUS FM 103.6: ΚΙΝΔΥΝΟΣ – ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ (18.4.2024)

Το πρωί της Τετάρτης 17.4.2024 μίλησα στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ Κοζάνης για το πρόσφατο άρθρο μου " Καύση σκουπιδιών στην Κοζάνη; Όχι, ευχα...