03 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ : ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΕΝΝΗΘΕΙ (Μάιος 2012)


Στις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012 ΝΔ και Πασοκ καταβαραθρώθηκαν εκλογικά, συγκεντρώνοντας αθροιστικά μόλις 32%, το χαμηλότερο ποσοστό στην ιστορία τους. 19% των ψηφοφόρων έμειναν χωρίς κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, περισσότερο απ’ όσο είχε η ΝΔ ως πρώτο κόμμα! Τα ποσοστά αυτά ασφαλώς διαμορφώθηκαν απ’ τα δυο μνημόνια που μας έφεραν, πρώτα το Πασοκ κι έπειτα η ΝΔ. Δείτε εδώ σχετικό άρθρο μου, όπως ενδεικτικά δημοσιεύτηκε τότε στον τοπικό τύπο.

Οι πολίτες έδειξαν το Μάη του 2012 ότι το πολιτικό σύστημα και το πολιτικό προσωπικό χρειάζονται επείγουσα ανανέωση. Χρειάζονται επιστροφή σε ιδέες και αξίες που έχει ξεχάσει, όπως ο σεβασμός στον πολίτη, η κοινωνική δικαιοσύνη, το συλλογικό και όχι το ατομικό συμφέρον, η εντιμότητα των πολιτικών, η απεμπλοκή επιτέλους των κομματικών μηχανισμών από την κρατική μηχανή, η αξιοκρατία στη δημόσια διοίκηση, η εθνική ενότητα, η εθνική περηφάνεια. 


Δυστυχώς 10 χρόνια μετά όλα αποδείχθηκαν φρούδες ελπίδες, μέχρι κι ο εγκληματίας των Τεμπών βγήκε πρώτος σε σταυρούς. Το αδιέξοδο της χώρας συνεχίζεται. 


Κατά καμία σύμπτωση, τα ίδια αδιέξοδα φαίνονται και σε άλλες χώρες της ΕΕ και οι πολίτες στρέφονται σε κόμματα που απορρίπτουν τις "πρασινάδες" του κονκλάβιου των Βρυξελλών: έχετε πάρει είδηση τη ραγδαία άνοδο του AfD στη Γερμανία απ' το καλοκαίρι του 2022; Τις αντιδράσεις σε Ολλανδία και Ιρλανδία;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τηλεόραση FLASH-TV: Η κεραία κινητής τηλεφωνίας στην Ιωνίας 3 & Εφταλιώτη στην Κοζάνη

Σάλος έχει ξεσηκωθεί τις τελευταίες ημέρες στην Κοζάνη, από την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στον αστικό ιστό, στην οδό Ιωνίας 3, σ...