03 Σεπτεμβρίου 2023

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΛΙΓΝΙΤΗ; ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΑΚΟΜΑ (Μάιος 2012)


Το Μάιο 2012 βγήκε εκ νέου σε 2η δημόσια διαβούλευση ο δήθεν "Εθνικός" και δήθεν "Ενεργειακός" Σχεδιασμός του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής. Συμμετείχα εκ νέου στη διαβούλευση και τις απόψεις που κατέθεσα μπορείτε να δείτε εδώ,(σε εκτύπωση από την ιστοσελίδα kozani.net/xkolovos, η οποία έκλεισε το 2014).

11 χρόνια αργότερα, η ίδια η ζωή έχει αποδείξει την ορθότητα των απόψεων αυτών. Ενδεικτικά τότε σημείωνα πως "Εάν συνεπώς η ΕΕ αυξήσει τη φορολόγηση των ορυκτών καυσίμων προκειμένου να πιέσει για ταχύτερη μείωση των εκπομπών CO2, πιθανώς το μόνο που θα επιτύχει θα είναι αφενός η αύξηση της τιμής ενέργειας για τον τελικό καταναλωτή και μάλιστα σε συνθήκες παρατεινόμενης ύφεσης, αφ’ ετέρου η χρεοκοπία ή μετανάστευση της βιομηχανίας στην Ασία. Οι επιπτώσεις στην Ευρωπαϊκή -και ιδιαίτερα την Ελληνική- βιομηχανία θα είναι καταστρεπτικές και το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών θα μειωθεί, χωρίς τελικά όφελος για τον πλανήτη σε μείωση των εκπομπών CO2, αφού Κίνα και Ινδία συνεχίζουν να αυξάνουν τις εκπομπές." Μην απορείτε λοιπόν γιατί ακριβαίνει διαρκώς το ρεύμα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τηλεόραση FLASH-TV: Η κεραία κινητής τηλεφωνίας στην Ιωνίας 3 & Εφταλιώτη στην Κοζάνη

Σάλος έχει ξεσηκωθεί τις τελευταίες ημέρες στην Κοζάνη, από την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στον αστικό ιστό, στην οδό Ιωνίας 3, σ...