15 Ιανουαρίου 2024

ΓΕΡΜΑΝΙΑ-CDU: ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ "ΌΠΙΣΘΕΝ ΟΛΟΤΑΧΩΣ", ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥ AFD.

Στις 12-13/1/2024 το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα (CDU) της Γερμανίας είχε μια κλειστή συνάντηση στελεχών στη Χαϊδελβέργη και το προτεινόμενο 8σέλιδο κείμενο ψηφίσματος ("Διακήρυξη της Χαϊδελβέργης") που δημοσιεύτηκε [1] δείχνει μια πρωτοφανή μεταστροφή στην ενεργειακή πολιτική!

Η Μέρκελ ως επικεφαλής του CDU ήταν που το 2011, μετά το τσουνάμι της Φουκουσίμα, έτρεξε να κλείσει άρον-άρον τα μισά πυρηνικά της Γερμανίας κι έβαλε αμέσως σε τροχιά κλεισίματος τα υπόλοιπα. Παρά τις εκκλήσεις της ενεργοβόρας βιομηχανίας, να διατηρηθούν σε λειτουργία τα τελευταία 3 πυρηνικά εργοστάσια, ήδη η Γερμανία τα έχει κλείσει όλα. Και τι λέει τώρα η "Διακήρυξη της Χαϊδελβέργης", στη σελίδα 5, στίχος 147: "Auf die Option Kernkraft ...

können wir zurzeit nicht verzichten."(Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να παραιτηθούμε από την επιλογή της πυρηνικής ενέργειας).

Σε περίπτωση βεβαίως που το CDU είναι στην επόμενη κυβέρνηση, οι πολίτες θα πρέπει να ξηλωθούν αγρίως, για να διορθώσουν τα σφάλματα της ενεργειακής πολιτικής. Οι εταιρείες που αναγκάστηκαν να κλείσουν τα πυρηνικά ήδη είπαν πως θα χρειαστούν κάτι περισσότερο απ' την καλή θέληση της κυβέρνησης, είτε για να επαναφέρουν σε λειτουργία τα σβηστά είτε για να κάνουν νέα. Την ίδια στιγμή η Γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα φέρει νόμο για κατασκευή έως 23GW νέων πυρηνικών, προκειμένου  έως το 2050 να έχει αντικαταστήσει παλαιά και να διατηρεί τη συνολική ισχύ σε έως 63GW.

Και η "Διακήρυξη της Χαϊδελβέργης" συνεχίζει (στίχοι 149-152): "Zudem sagen wir klar und deutlich: Klimaschutz geht nur mit den Menschen. Wir werden das Heizungsgesetz der Ampel-Regierung abschaffen und setzen stattdessen auch für den Weg zu klimaneutraler Wärme auf Fördern, Fordern und Ermöglichen." (Λέμε επίσης σαφώς και ξεκάθαρα: η προστασία του κλίματος λειτουργεί μόνο με τους ανθρώπους. Θα καταργήσουμε τον νόμο της τρικομματικής κυβέρνησης για τη θέρμανση και αντ' αυτού θα επικεντρωθούμε σε προώθηση, διεκδίκηση και διευκόλυνση ενός δρόμου προς κλιματικά ουδέτερη θέρμανση).

Όπως είδαμε και στην προηγούμενη ανάρτηση, χάρη στην κλιματική πολιτική των Πρασίνων/Σοσιαλδημοκρατών/Φιλελευθέρων, το CDU ανακτά συνεχώς ψηφοφόρους που είχε χάσει μετά την απόσυρση της Μέρκελ. Ωστόσο η άνοδος του AfD είναι πολύ ταχύτερη και, μετά τις απεργίες των σιδηροδρομικών και τις μνημειώδεις κινητοποιήσεις των αγροτών, ο δρόμος προς μια πιο "λογική" κλιματική πολιτική μοιάζει μονόδρομος.

[1]. https://table.media/wp-content/uploads/2024/01/10192554/Beschlussvorlage-Heidelberger-Erklaerung-12._13.01.2024.pdf


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ MILITAIRE.GR: Πληρώνουμε χρυσό το δικό μας ρεύμα και επιδοτούμε το γερμανικό! (25/6/2024)

Γιατί μας "γδέρνουν" με τους λογαριασμούς ρεύματος; Πού είναι τα "ευεργετήματα" από τον "ανταγωνισμό" των ιδιω...