24 Δεκεμβρίου 2023

ΚΑΛΑ (ΚΑΙ "ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΣΜΕΝΑ") ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα σε όλους! 

Ηλιόλουστα τα φετινά Χριστούγεννα, με ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες. Και πώς να μην είναι ηλιόλουστα, όταν στη φωτογραφία βλέπουμε το τι συνέβαινε στον ουρανό της Δυτικής Μακεδονίας (και όχι μόνο) το μεσημέρι της Τετάρτης 20/12/2023. Όχι, δεν μέθυσε κάποιος πιλότος. Πρόκειται για προδήλως σκόπιμη διασπορά υλικών γεωμηχανικής, με το αποτέλεσμα να μας το έχει αποκαλύψει η διαστημική υπηρεσία της ΕΕ Copernicus την άνοιξη του 2021: συστηματικά μειούμενη νεφοκάλυψη στον 21ο αιώνα, με αποτέλεσμα αυξημένη ηλιοφάνεια. Είχα δείξει σχετικά στοιχεία στην τηλεοπτική μου παρουσία της 2/11/2023. Κι ως γνωστόν, όταν έχει ήλιο ζεσταινόμαστε!

Η επιστήμη εξελίχθηκε ανά τους αιώνες παρατηρώντας τι συμβαίνει στη φύση, όχι αναπαράγοντας κυβερνητικές ανακοινώσεις: αυτά τα "σύννεφα" στον ουρανό, που δημιουργούνται συγκεκριμένες μέρες, δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τα σύννεφα που ξέραμε από μικροί, τα σύννεφα που έχουν απαθανατίσει ζωγράφοι των περασμένων αιώνων.

Κατόπιν αυτού οι δαπάνες για θέρμανση αναμένονται μειωμένες και φέτος όπως και πέρυσι, όταν ο χειμώνας ξεκίνησε πολύ καθυστερημένα και η ΕΕ δεν αντιμετώπισε πρόβλημα επάρκειας φυσικού αερίου για θέρμανση. Το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται φέτος, αλλά σε μικρότερη κλίμακα, καθώς οι αποθήκες αερίου της ΕΕ στις 23/12/2023 είναι γεμάτες στο 87,23%, το υψηλότερο ποσοστό όλων των ετών για τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Καλά και "υπερθερμασμένα" Χριστούγεννα λοιπόν! Με μια κλιματική μεταβολή σαφώς ανθρωπογενούς χαρακτήρα, που δεν έχει όμως την παραμικρή σχέση με τις εκπομπές CO2.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τηλεόραση FLASH-TV: Η κεραία κινητής τηλεφωνίας στην Ιωνίας 3 & Εφταλιώτη στην Κοζάνη

Σάλος έχει ξεσηκωθεί τις τελευταίες ημέρες στην Κοζάνη, από την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στον αστικό ιστό, στην οδό Ιωνίας 3, σ...