05 Σεπτεμβρίου 2023

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ… (Μαρ 2014)

Στις 10/3/2014 (15:00) η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ανήρτησε στο διαδίκτυο, σε προσχηματική δημόσια διαβούλευση, το νομοσχέδιο για την πώληση της "μικρής ΔΕΗ". Το "προσχηματική" πάει στην προθεσμία διαβούλευσης: μόλις μέχρι τις 14/3/2014 (15:00), μη τυχόν και προλάβει και το πάρει κανείς είδηση! 

Για όποιον το έχει ξεχάσει, θυμίζω πως στο έκτρωμα της "μικρής ΔΕΗ" περιλαμβάνονταν:

α) λιγνιτικές μονάδες: ο ΑΗΣ Αμυνταίου (Μονάδες Ι & ΙΙ, συνολικής ισχύος 600MW), ο ΑΗΣ Μελίτης, (ισχύoς 330MW) και η άδεια ηλεκτροπαραγωγής για τη νέα Μονάδα Μελίτη ΙΙ, ισχύος 450 MW.

β) τα "πάσης φύσεως" δικαιώματα ΔΕΗ Α.Ε επί των λιγνιτικών παραχωρήσεων του ορυχείου Αμυνταίου (συμπεριλαμβανόμενου του ορυχείου Λακκιάς), του ορυχείου Κλειδιού, του ορυχείου Λόφων Μελίτης, των ορυχείων Κομνηνών Ι & ΙΙ και του ορυχείου Βεύη.

γ) υδροηλεκτρικές μονάδες: στο Νέστο (ο ΥΗΣ Πλατανόβρυση, (ισχύος 116 MW) και ο ΥΗΣ Θησαυρού, (ισχύος 384 MW)), στον Εδεσσαίο (ο ΥΗΣ Άγρας, (ισχύος 50 MW) και ο ΥΗΣ Εδεσσαίος, (ισχύος 19 MW), στον Άραχθο (ο ΥΗΣ Πουρνάρι -Μονάδες Ι και ΙΙ, (συνολικής ισχύος 334 MW)).

δ) ο ΑΗΣ Κομοτηνής, με καύσιμο φυσικό αέριο, (ισχύος 485 MW).

Το σύνολο των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ στο Ν. Φλώρινας μεταφερόταν στη "μικρή ΔΕΗ" και το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας συγκάλεσε εκτάκτως σύσκεψη φορέων: "Σας καλούμε να παραβρεθείτε την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014 και ώρα 11:00 π.μ. στο εργατικό κέντρο Φλώρινας για να αποφασίσουμε τις ενέργειες που θα πρέπει να προβούμε, για το μεγάλο θέμα που είναι στην επικαιρότητα και αφορά την πώληση των μονάδων της Φλώρινας και τη δημιουργία της μικρής ΔΕΗ, που η κυβέρνηση δρομολογεί το τελευταίο χρονικό διάστημα υποθηκεύοντας το μέλλον των εργαζομένων και των κατοίκων του ακριτικού μας νομού."


 

Παραβρέθηκα στη σύσκεψη με την ιδιότητα του μέλους της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και στο σχετικό βίντεο μπορείτε να δείτε τη σύντομη παρέμβασή μου και τη στιχομυθία με τον τότε βο(υ)λευτή της ΝΔ κ. Κωνσταντινίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τηλεόραση FLASH-TV: Η κεραία κινητής τηλεφωνίας στην Ιωνίας 3 & Εφταλιώτη στην Κοζάνη

Σάλος έχει ξεσηκωθεί τις τελευταίες ημέρες στην Κοζάνη, από την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στον αστικό ιστό, στην οδό Ιωνίας 3, σ...