24 Ιουνίου 2024

ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ 98.4 ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ: Χρήστος Κολοβός: Η αχαλίνωτη κερδοσκοπία στις τιμές του ηλεκτρισμού (19/6/2024)


Ο Χρήστος Ι. Κολοβός, Δρ Μηχανικός Μεταλλείων - Μεταλλουργός Μηχανικός ΕΜΠ ,τ. Διευθυντής Μεταλλευτικών Μελετών & Έργων ΔΕΗ ΑΕ/Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας Ανεξάρτητος Σύμβουλος ενεργειακών θεμάτων με στοιχεία που έχει αναλυτικά αναρτήσει μαζί με σχετικούς πίνακες στο ck-energy.blogspot.com, μιλώντας στον 98.4 εξηγεί που οφείλεται και πως διαρκώς παράγεται για ένα κλειστό καρτέλ, η αχαλίνωτη κερδοσκοπία στις τιμές ηλεκτρισμού, ειδικά στην Ελλάδα.

Όπως εξηγεί,  ακόμη κι όταν οι  βασικοί συντελεστές κόστους παρουσιάζουν σημαντική μείωση, αλλά η τιμή του ηλεκτρισμού αυξάνεται, αυτό απλά σημαίνει πως η κερδοσκοπία καλπάζει αχαλίνωτη. Οι "πάροχοι" ηλεκτρισμού θα εξακολουθήσουν να παρουσιάζουν "απρόσμενα" κέρδη. Και, βεβαίως, να ετοιμαζόμαστε όπως τονίζει,  για την  ήδη προαναγγελθείσα νέα αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ και νέα αύξηση των τελών χρήσης δικτύων.  Έτσι η ακρίβεια θα συνεχίσει να καλπάζει και η οικονομία της χώρας θα γίνεται όλο και λιγότερο ανταγωνιστική.


Στο "λαμπρό" κόσμο του Χρηματιστηρίου Ηλεκτρισμού ήδη μαθαίνουμε πως "διεξάγεται έρευνα", για χειραγώγηση της τιμής αγοράς επόμενης ημέρας από φορείς εκπροσώπησης των δήθεν ΑΠΕ. Και διαβάζουμε επίσης πως κύριοι ωφελημένοι απ' τις μηδενικές ή και αρνητικές τιμές, που διαμορφώνονται στο Χρηματιστήριο τις ώρες που λειτουργούν τα φωτοβολταϊκά, είναι εκείνοι που εκτός από ΑΠΕ έχουν και μονάδες παραγωγής με φυσικό αέριο, καθώς αγοράζουν ηλεκτρισμό σε μηδενικές τιμές και πωλούν πάνω απ' τα €100 ή και τα €200!


Τη συζήτηση με το δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη Σαχίνη μπορείτε ν' ακούσετε και στο YouTube.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ MILITAIRE.GR: Πληρώνουμε χρυσό το δικό μας ρεύμα και επιδοτούμε το γερμανικό! (25/6/2024)

Γιατί μας "γδέρνουν" με τους λογαριασμούς ρεύματος; Πού είναι τα "ευεργετήματα" από τον "ανταγωνισμό" των ιδιω...