05 Οκτωβρίου 2023

ΤΟ ΜΕΓΑ ΦΑΓΟΠΟΤΙ: 165 ΔΙΣΕΚ. ΕΥΡΩ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ! (12.9.2023)

"Κλιματική κρίση" ανακάλυψαν οι πολιτικοί μας στη μεγάλη πλημμύρα, που χτύπησε στις 6.9.2023 τη Θεσσαλία. Ακριβώς όπως την είχαν ανακαλύψει στην πλημμύρα της Μάνδρας με τα χιλιομπαζωμένα ρέματα, στη φωτιά στο Μάτι, με τις ατελείωτες καταπατήσεις και τις περιφραγμένες παραλίες, με τις φωτιές στη Βόρεια Εύβοια και στον Έβρο, όπου το «επιτελικό» κράτος φρόντιζε απλά να διώξει τον κόσμο και ας καεί το σύμπαν. Η δήθεν «κλιματική κρίση» αποτελεί πλέον ένα μόνιμο άλλοθι, για να κουκουλώνονται εμπρησμοί, καταπατήσεις και ποικίλα άλλα συμφέροντα.

Ασφαλώς το φαινόμενο στη Θεσσαλία δεν ήταν συνηθισμένο και συχνό, αλλά κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως δεν είναι μέσα στα πλαίσια του φυσιολογικού: 840 χιλιοστά βροχής έπεσαν το 1986 στη Ζαγορά, ενώ 580 χιλιοστά βροχής έπεσαν το 1957 στη Μακρινίτσα μέσα σ’ ένα 24ωρο, τότε που δεν είχαμε «κλιματική κρίση». Τα δορυφορικά δεδομένα IMERG της NASA δείχνουν πως τώρα δεν έπεσαν ούτε τα μισά, όπως ενημέρωσε καθηγητής του ΕΜΠ. Όλες οι προγνώσεις καιρού φώναζαν πως έρχεται πλημμύρα, αλλά το κράτος για ακόμα μια φορά συνελήφθη κοιμώμενο. Κανείς δεν θα φταίει πάλι για τις ζωές που χάθηκαν, για τις περιουσίες που καταστράφηκαν.

Ο όρος "κλιματική κρίση" κατασκευάστηκε το 2019 από τους πολιτικούς και δεν έχει σχέση με την επιστήμη, η οποία ξεκάθαρα λέει πως τα «ακραία» καιρικά φαινόμενα είναι απολύτως συνυφασμένα με τη γεωλογική ιστορία του πλανήτη. Το μαρτυρούν τα ιζηματογενή πετρώματα, απ’ τα οποία είναι γεμάτη και η Ελλάδα. Τα πετρώματα αυτά δεν έπεσαν απ’ τον ουρανό: παράγονται και δημιουργούνται καθημερινά, όχι από λιακάδες και θαλάσσια αύρα, αλλά από δυνατές βροχές και χιόνια, ακραίους ανέμους και θαλασσοταραχές, ακραίες θερμοκρασιακές μεταβολές. Με διάβρωση και αποσάθρωση, με κατολισθήσεις και φερτά υλικά ποταμών και χειμάρρων.

Η απάτη της δήθεν "κλιματικής κρίσης" αποτυπώνεται περίτρανα στο κείμενο για το αναθεωρημένο "Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα", που έστειλε η κυβέρνηση στο τέλος Αυγούστου 2023 σε "φορείς της αγοράς" ηλεκτρισμού. 165 δισεκατομμύρια ευρώ δημόσια και ιδιωτική δαπάνη στην επταετία 2024-2030 σκοπεύουν ν' αρπάξουν απ' τις τσέπες μας για "πρασινάδες". Πώς μετά να βρεθούν λεφτά για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας;

Το άρθρο μου ενδεικτικά μπορείτε να δείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ MILITAIRE.GR: Πληρώνουμε χρυσό το δικό μας ρεύμα και επιδοτούμε το γερμανικό! (25/6/2024)

Γιατί μας "γδέρνουν" με τους λογαριασμούς ρεύματος; Πού είναι τα "ευεργετήματα" από τον "ανταγωνισμό" των ιδιω...