03 Σεπτεμβρίου 2023

ΥΠΟΓΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ (PARKING) ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕ∆Ο ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ (12.4.2002)


Τον Απρίλιο 2002 κατέθεσα στο Δήμο Κοζάνης (αρ. πρωτ. 12016/12.4.2002) πρόταση για κατασκευή Υπόγειου Χώρου Στάθμευσης στο Στρατόπεδο Ψυχογιού στην Κοζάνη, εκεί όπου μεταγενέστερα δημιουργήθηκε ο Δημοτικός Κήπος. Όταν ο αρχικός διαγωνισμός για το έργο κηρύχθηκε άγονος και θα συζητούνταν ξανά ο τρόπος εκτέλεσης του έργου, το Σεπτέμβριο 2002 επανέφερα την πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς, απ' όσο γνωρίζω, η πρόταση μου αυτή δεν κοινοποιήθηκε τότε στους κ. Δημοτ. Συμβούλους.

Σημειώνεται ότι σε δημοσιεύματα του τύπου τον Ιούνιο 2002 αναφερόταν ότι η επιδότηση για νέους χώρους στάθμευσης φθάνει πλέον το 1.400.000 δρχ ανά θέση. 

Η ραγδαία οικιστική ανάπτυξη της περιοχής μεταξύ Ξενία & Αγίου Νικάνορα δημιουργεί νέα δεδομένα για την περιοχή του Δημοτ. Κήπου. Στο Στρατόπεδο Μακεδονομάχων προγραμματίζεται μελλοντικά η μεταφορά του Δημαρχείου και η δημιουργία Κέντρου Υπηρεσιών, που θα απαιτεί θέσεις στάθμευσης. Επιπλέον, η προοπτική μιας Κοζάνης των 12 χιλιάδων φοιτητών και των 80-100 χιλιάδων κατοίκων είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει αύξηση της ζήτησης θέσεων στάθμευσης. 

Με τη σχεδίαση της διαμόρφωσης του Δημοτ. Κήπου (δημιουργία λίμνης με επανακυκλοφορία νερού) θα υπάρχει κόστος λειτουργίας, που θα πρέπει να καλύπτεται από το Δήμο. Εφόσον κατασκευαστεί ο Υπόγειος Χώρος Στάθμευσης, δημιουργείται μια διαρκής δραστηριότητα, με τα έσοδα της οποίας μπορεί να καλύπτεται μέρος τουλάχιστον του κόστους. Τέλος, η κατασκευή του Υπόγειου Χώρου Στάθμευσης είναι απολύτως συμβατή με την υπάρχουσα σχεδίαση της διαμόρφωσης του Δημοτ. Κήπου.

Δείτε την πρόταση (εκτύπωση από τη σελίδα kozani.net/xkolovos, η οποία έκλεισε το 2014).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τηλεόραση FLASH-TV: Η κεραία κινητής τηλεφωνίας στην Ιωνίας 3 & Εφταλιώτη στην Κοζάνη

Σάλος έχει ξεσηκωθεί τις τελευταίες ημέρες στην Κοζάνη, από την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στον αστικό ιστό, στην οδό Ιωνίας 3, σ...