10 Σεπτεμβρίου 2023

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ GREEN NEW DEAL (26.3.2020)

Προς το τέλος Φλεβάρη 2020 μπήκε στη ζωή μας ο Covid-19 κι ένα μεγάλο φαγοπότι, για το πώς να φορούμε μάσκες, πώς να πλένουμε τα χέρια και άλλα ωραία. Κυρίως όμως μάθαμε πως η βασική ελευθερία της δυνατότητας ανεμπόδιστης μετακίνησης υπάγεται στις εκάστοτε ορέξεις της εξουσίας: η τελευταία φορά που θυμάμαι απαγόρευση κυκλοφορίας, πριν το Μητσοτάκη, ήταν το Νοέμβρη 1973, όταν η χούντα κήρυξε στρατιωτικό νόμο.

Αμέσως φάνηκε το χάλι στο οποίο οι μνημονιακές κυβερνήσεις είχαν οδηγήσει τη δημόσια υγεία: στο Νοσοκομείο Καστοριάς δεν είχαν ούτε μάσκες! Την ώρα που εδώ και χρόνια έχει στηθεί ένα πελώριο φαγοπότι δημοσίου χρήματος για "πρασινάδες", οι υγειονομικοί έπρεπε να βάζουν καθημερινά σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή. Οι ίδιοι υγειονομικοί τους οποίους το 2020 μας καλούσαν να τους χειροκροτήσουμε και ένα χρόνο αργότερα τους πετούσαν στο δρόμο αν δεν δέχονταν να εμβολιαστούν με τα πειραματικά και πρωτοεμφανιζόμενα εμβόλια.

Λεφτά βεβαίως υπάρχουν, αλλά οι πολιτικοί τα έχουν δρομολογήσει για την "Πράσινη Συμφωνία" της Ευρ, Ένωσης, το διαβόητο Green New Deal. Για το λόγο αυτό μέσα στον πρώτο μήνα δημοσίευσα άρθρο με τίτλο "Κορονοϊός: λεφτά για τη δημόσια υγεία, όχι για το Green New Deal!", που ενδεικτικά μπορείτε να δείτε εδώ. Λίγες ημέρες αργότερα το άρθρο αναδημοσιεύθηκε στο HellasJournal του Μιχ. Ιγνατίου με τίτλο "Λεφτά για τη δημόσια υγεία, όχι για το Green New Deal! Οι ηγέτες ξεχωρίζουν στα δύσκολα, οι λαϊκιστές σπαταλούν το δημόσιο χρήμα". Ξέρουμε πολύ καλά πλέον πως ο Μητσοτάκης δεν αποδείχθηκε ηγέτης, αλλά λαϊκιστής. Αν δεν λειτουργεί πλέον ο σύνδεσμος, μπορείτε να το δείτε εδώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τηλεόραση FLASH-TV: Η κεραία κινητής τηλεφωνίας στην Ιωνίας 3 & Εφταλιώτη στην Κοζάνη

Σάλος έχει ξεσηκωθεί τις τελευταίες ημέρες στην Κοζάνη, από την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στον αστικό ιστό, στην οδό Ιωνίας 3, σ...