27 Ιουνίου 2024

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ MILITAIRE.GR: Πληρώνουμε χρυσό το δικό μας ρεύμα και επιδοτούμε το γερμανικό! (25/6/2024)

Γιατί μας "γδέρνουν" με τους λογαριασμούς ρεύματος; Πού είναι τα "ευεργετήματα" από τον "ανταγωνισμό" των ιδιωτικών εταιρειών που έκαναν εισβολή με ευρωπαϊκές ευλογίες; Αντί για "μειώσεις τιμών" έχουμε την αχαλίνωτη κερδοσκοπία των ιδιωτών, με την κυβέρνηση να μην δείχνει καμία απολύτως διάθεση να παρέμβει.

Ο Δρ Μηχανικός Μεταλλείων – Μεταλλουργός Μηχανικός ΕΜΠ τ. Διευθυντής Μεταλλευτικών Μελετών & Έργων ΔΕΗ ΑΕ/Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας Ανεξάρτητος Σύμβουλος ενεργειακών θεμάτων, Χρήστος Κολοβός εξηγεί στο militaire.gr πώς "μας παίρνουν το κεφάλι" με τους λογαριασμούς και αποκαλύπτει ότι 165 δις θα μας βάλουν να πληρώσουμε ως το 2030 για "πράσινες πολιτικές". "Αυτά τα λεφτά είναι το 40% του δημόσιου χρέους για το οποίο μας έβαλαν στα μνημόνια", λέει ο κ. Κολοβός. Αποκαλύπτει ακόμη πως εμείς οι Έλληνες θα …επιδοτούμε το ρεύμα των Γερμανών…μέσω Ηγουμενίτσας.

Τη συνομιλία με το δημοσιογράφο Πάρι Καρβουνόπουλο μπορείτε να παρακολουθήσετε στο πιο πάνω βίντεο ή να δείτε και στο YouTube.


24 Ιουνίου 2024

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ FLASH TV: ΤΙΜΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ – ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ή ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ; (20/6/2024)

Το άρθρο μου "Τιμές ηλεκτρισμού: ΑΧΑΛΙΝΩΤΗ η κερδοσκοπία!" τράβηξε  την προσοχή των ραδιοφώνων Γαλαξίας FM 92.1 (19/6/2024) στη Φωκίδα και Antennes Radio 93.6 (20/6/2024) στην Καστοριά, αλλά και του τηλεοπτικού σταθμού FLASH TV της Δυτικής Μακεδονίας (20/6/2024).


Τη συζήτηση με τους δημοσιογράφους Θόδωρο Καρυπίδη και Κώστα Μαυρίδη μπορείτε να παρακολουθήσετε στο πιο πάνω βίντεο ή και στο YouTube.


ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ 98.4 ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ: Χρήστος Κολοβός: Η αχαλίνωτη κερδοσκοπία στις τιμές του ηλεκτρισμού (19/6/2024)


Ο Χρήστος Ι. Κολοβός, Δρ Μηχανικός Μεταλλείων - Μεταλλουργός Μηχανικός ΕΜΠ ,τ. Διευθυντής Μεταλλευτικών Μελετών & Έργων ΔΕΗ ΑΕ/Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας Ανεξάρτητος Σύμβουλος ενεργειακών θεμάτων με στοιχεία που έχει αναλυτικά αναρτήσει μαζί με σχετικούς πίνακες στο ck-energy.blogspot.com, μιλώντας στον 98.4 εξηγεί που οφείλεται και πως διαρκώς παράγεται για ένα κλειστό καρτέλ, η αχαλίνωτη κερδοσκοπία στις τιμές ηλεκτρισμού, ειδικά στην Ελλάδα.

Όπως εξηγεί,  ακόμη κι όταν οι  βασικοί συντελεστές κόστους παρουσιάζουν σημαντική μείωση, αλλά η τιμή του ηλεκτρισμού αυξάνεται, αυτό απλά σημαίνει πως η κερδοσκοπία καλπάζει αχαλίνωτη. Οι "πάροχοι" ηλεκτρισμού θα εξακολουθήσουν να παρουσιάζουν "απρόσμενα" κέρδη. Και, βεβαίως, να ετοιμαζόμαστε όπως τονίζει,  για την  ήδη προαναγγελθείσα νέα αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ και νέα αύξηση των τελών χρήσης δικτύων.  Έτσι η ακρίβεια θα συνεχίσει να καλπάζει και η οικονομία της χώρας θα γίνεται όλο και λιγότερο ανταγωνιστική.


Στο "λαμπρό" κόσμο του Χρηματιστηρίου Ηλεκτρισμού ήδη μαθαίνουμε πως "διεξάγεται έρευνα", για χειραγώγηση της τιμής αγοράς επόμενης ημέρας από φορείς εκπροσώπησης των δήθεν ΑΠΕ. Και διαβάζουμε επίσης πως κύριοι ωφελημένοι απ' τις μηδενικές ή και αρνητικές τιμές, που διαμορφώνονται στο Χρηματιστήριο τις ώρες που λειτουργούν τα φωτοβολταϊκά, είναι εκείνοι που εκτός από ΑΠΕ έχουν και μονάδες παραγωγής με φυσικό αέριο, καθώς αγοράζουν ηλεκτρισμό σε μηδενικές τιμές και πωλούν πάνω απ' τα €100 ή και τα €200!


Τη συζήτηση με το δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη Σαχίνη μπορείτε ν' ακούσετε και στο YouTube.



18 Ιουνίου 2024

Τιμές ηλεκτρισμού: ΑΧΑΛΙΝΩΤΗ η κερδοσκοπία! (Άρθρο, 18/6/2024)

Στο 1ο διάγραμμα βλέπουμε τη μεταβολή της τιμής αγοράς επόμενης ημέρας στον ηλεκτρισμό, όπως τη δίνει το Χρηματιστήριο Ενέργειας στις 16/6/2024. Τη Δευτέρα 26/6/2023 η χονδρική τιμή ηλεκτρισμού ήταν €104,55. Ένα χρόνο αργότερα, τη Δευτέρα 17/6/2024 η χονδρική τιμή ηλεκτρισμού αισίως έφθασε τα €117,39, δηλαδή παρουσιάζει ΑΥΞΗΣΗ 12,3%. Παρόλο που φέτος έχουμε περισσότερες "Α"ΠΕ από πέρυσι, παρόλο που φέτος ο δήθεν "ακριβός" λιγνίτης έχει φύγει απ’ το ενεργειακό μας μείγμα.

Η αύξηση αυτή ωστόσο είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ, όπως φαίνεται από το 2ο διάγραμμα, που δείχνει τη μεταβολή της τιμής του φυσικού αερίου (δείκτης Dutch TTF συμβόλαιο ενός μήνα) στο ίδιο διάστημα: την Παρασκευή 16/6/2023 η τιμή του φυσικού αερίου ήταν €49,471, ενώ την Παρασκευή 14/6/2024 η τιμή έκλεισε στα €35,36, δηλαδή παρουσιάζει ΜΕΙΩΣΗ 28,5%!


Κι ακόμα πιο αδικαιολόγητη είναι η αύξηση με βάση αυτά που βλέπουμε στο 3ο διάγραμμα, που δείχνει ...

09 Ιουνίου 2024

ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ FOCUS FM 103.6: ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΜΑΓΟΙ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ (5.6.2024)

Η κατάσταση στον ηλεκτρισμό, με την ολοένα αυξανόμενη εγκατάσταση "Α"ΠΕ και οι αυξήσεις στα τιμολόγια τον Ιούνιο, τράβηξε για ακόμα μια φορά την προσοχή του ραδιοφωνικού σταθμού Focus FM 103.6 της Θεσσαλονίκης.

Τη σύντομη συζήτηση με το δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη, την Τετάρτη 5/6/2024, μπορείτε να ακούσετε είτε στο πιο πάνω βίντεο είτε και στο YouTube.


05 Ιουνίου 2024

Δυτική Μακεδονία, 2024: Ζούμε από τύχη!

Στην εικόνα βλέπουμε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο κοντά στο Πάσχα μετέφερε διασωληνωμένο βαριά χειρουργημένο ασθενή από το Μαμάτσειο Νοσοκομείο της Κοζάνης σε ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης. Ο ασθενής διακομίστηκε αναγκαστικά, επειδή δεν υπήρχε κρεβάτι ΜΕΘ στη Δυτική Μακεδονία. Κι επειδή πάντα όλο και κάτι μπορεί να πάει στραβά, το ασθενοφόρο έπαθε μηχανική βλάβη και ακινητοποιήθηκε στην Εγνατία, λίγο πριν τη γέφυρα του Λουδία.

Όπως βλέπουμε στην εικόνα, το ασθενοφόρο βρίσκεται κατά 1/3 εκτός της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης, με άμεσο κίνδυνο να πέσει πάνω του διερχόμενο όχημα. Άμεσος ο κίνδυνος, τόσο για τον ασθενή όσο και για το τριμελές πλήρωμα του ασθενοφόρου, από τυχαία σύγκρουση με διερχόμενο όχημα. Κι επίσης άμεσος ο κίνδυνος, να καταλήξει ο ασθενής μέχρι να έλθει άλλο ασθενοφόρο να τον παραλάβει. Και παρόλο που ειδοποιήθηκε το Κέντρου Ελέγχου της Εγνατίας Οδού να στείλει επιτόπου όχημα προειδοποίησης για την ύπαρξη του ακινητοποιημένου ασθενοφόρου, τέτοιο όχημα δεν εμφανίστηκε ποτέ.

Τίποτα απ’ αυτά δεν θα είχε συμβεί, αν υπήρχε κρεβάτι ΜΕΘ στην περιοχή μας. Λίγες μέρες αργότερα, σώθηκε τυχαία έφηβος που κατανάλωσε παραφλού, επειδή τυχαία υπήρχε διαθέσιμο κρεβάτι ΜΕΘ. Και βεβαίως κι αυτό το περιστατικό διακομίστηκε στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη, αφού η Δυτική Μακεδονία είναι εγκαταλειμμένη στην τύχη της.

Τα δυο περιστατικά αποδεικνύουν περίτρανα πως είμαστε στο 2024 και στη Δυτική Μακεδονία ζούμε από τύχη! Τόσο Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής όσο και ο Διευθυντής της ΜΕΘ του Μαμάτσειου βγήκαν πρόσφατα δημόσια να απευθύνουν ...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ MILITAIRE.GR: Πληρώνουμε χρυσό το δικό μας ρεύμα και επιδοτούμε το γερμανικό! (25/6/2024)

Γιατί μας "γδέρνουν" με τους λογαριασμούς ρεύματος; Πού είναι τα "ευεργετήματα" από τον "ανταγωνισμό" των ιδιω...