26 Ιουλίου 2024

Συνέντευξη στο Antennes FM 93,6: “Καραμπινάτη εξαπάτηση των πολιτών”: (για την επιστροφή επιδότησης ρεύματος, 16/7/2024)

“Εξωφρενικά υψηλή η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος”: Συνέντευξη στον Χρήστο Νατσούλη, στο Ράδιο ΑΝΤΕΝΝΕΣ 93,6 Καστοριάς, του ανεξάρτητου συμβούλου ενεργειακών θεμάτων, τέως διευθυντή μεταλλευτικών μελετών και έργων της ΔΕΗ Δρ Χρήστου Ι. Κολοβού.

Τη συζήτηση μπορείτε να παρακολουθήσετε στο πιο πάνω βίντεο ή και στο Φούιτ.


18 Ιουλίου 2024

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ MILITAIRE.GR: «Νταβατζήδες μας κάνουν ηλεκτροσόκ και η κυβέρνηση παρακολουθεί αμήχανη» (17/7/2024)


Για «νταβατζήδες που μας κάνουν πίνουν το αίμα», κάνει λόγο ο Δρ Χρήστος Κολοβός, απαντώντας σε ερωτήματα για τις παράλογες χρεώσεις των παρόχων στο ρεύμα! Για να ακριβολογούμε λοιπόν μας κάνουν ηλεκτροσόκ…

Ο κ. Κολοβός λέει ότι από τα 60-70 ευρώ που είναι η τιμή της κιλοβατώρας το μεσημέρι, εκτοξεύεται στα 760 ευρώ το βράδυ!

Υπάρχει τρόπος να αμυνθεί ο κόσμος;

Ο κ. Κολοβός μιλά και για τα όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό ενεργειακό πεδίο και ήταν μάλλον εγκληματικά. Περιγράφει επίσης ένα επικίνδυνο και καταστροφικό ντόμινο, που βρίσκεται σε εξέλιξη, στο όνομα της «πράσινης ανάπτυξης».



Τη συνομιλία με το δημοσιογράφο Πάρι Καρβουνόπουλο μπορείτε να παρακολουθήσετε στο πιο πάνω βίντεο ή να δείτε και στο YouTube.


17 Ιουλίου 2024

Αναδρομικά χαράτσια - διωγμός των ελεύθερων επαγγελματιών (Άρθρο, 16/7/2024)

Οι εκλογές τελείωσαν, ο λογαριασμός έρχεται! Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται και η κυβέρνηση έσπευσε να το κάνει όσο πιο ξεκάθαρο γίνεται! Στις 9 Ιουνίου 2024 είχαμε Ευρωεκλογές και αμέσως στις 10 Ιουνίου δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β 3268 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Τροποποίηση ΚΥΑ … για την επέκταση χορήγησης επιδότησης για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του έτους 2023». Ως αποτέλεσμα της νέας ΚΥΑ άρχισαν να καταφθάνουν στους ελεύθερους επαγγελματίες λογαριασμοί ηλεκτρισμού, με αναδρομική χρέωση για την περίοδο Φεβρουαρίου 2022 -Δεκεμβρίου 2023!

Η συγκεκριμένη ΚΥΑ έχει υπογραφεί στις 7 Ιουνίου, δυο μέρες πριν τις εκλογές και φυσικά ουδείς έκανε τον κόπο να ενημερώσει προεκλογικά τους πολίτες για το αναδρομικό χαράτσι. Εδώ και χρόνια η ηθική και η εντιμότητα αποτελούν άγνωστες λέξεις για τους πολιτικούς που μας κυβερνούν. Αντίθετα, όλο και πιο συχνά βλέπουμε να εμφανίζονται εισπρακτικές λογικές, πολύ συχνά με εντελώς παράλογα προσχήματα, όπως για τα «ζώα συντροφιάς» και τα «ακαθάριστα οικόπεδα». Πολύ σύντομα περιμένουμε νέα εισπρακτική λογική, με αυξημένα πρόστιμα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Όλα βέβαια πάντα γίνονται «για το καλό μας», αλλά, στην πραγματικότητα, όταν η οικονομία δεν πάει καλά, το ντοβλέτι μηχανεύεται τρόπους να βάζει το χέρι όλο και πιο βαθιά στην τσέπη των πολιτών. Θυμάται κανείς το φαφλατά υπουργό που έλεγε «θα δείτε να φεύγει η οικονομία βζζζιιιιιν»; Το «βζζζιιιιιν» είναι ο ήχος του χεριού που βουτάει στην τσέπη μας! Και πού πάνε τα λεφτά; Επιδοτούμε ηλεκτρικά αυτοκίνητα κι όχι τις νέες οικογένειες, αιολικά και φωτοβολταϊκά, αλλά όχι νέους γιατρούς και νοσηλευτές, που φεύγουν από την Ελλάδα. Επιδοτούμε ΜΚΟ, παράνομους μετανάστες και την Ουκρανία, αλλά όχι νέες θέσεις εργασίας. Μέχρι και η κτηνοτροφία ελεύθερης βοσκής έχει τεθεί υπό διωγμό και στο τέλος αναρωτιόμαστε γιατί τρέχει γρήγορα η φωτιά στο έδαφος.

Είδες η ΔΕΗ;

Στην εικόνα βλέπουμε απόσπασμα ενός απ’ τους επίμαχους λογαριασμούς, με πάροχο τη ΔΕΗ (έχουν σβηστεί τα στοιχεία αναγνώρισης). Σε λογαριασμό που εκδόθηκε στις 29/6, η «καλή μας» ΔΕΗ φρόντισε να ...

15 Ιουλίου 2024

Απόψεις επί της δημόσιας διαβούλευσης του ΔΕΔΔΗΕ για το Προκαταρκτικό Σχέδιο Ανάπτυξης Δικτύου 2024-2028

Ο ΔΕΔΔΗΕ έθεσε σε δημόσια διαβούλευση μέχρι 15/7/2024 το Προκαταρκτικό Σχέδιο Ανάπτυξης Δικτύου 2024-2028. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, οι απόψεις των συμμετεχόντων θα αποσταλούν στη ΡΑΑΕΥ και θα ληφθούν υπόψη από τον ΔΕΔΔΗΕ κατά τη σύνταξη του τελικού Σχεδίου Ανάπτυξης Δικτύου 2024-2028, που θα υποβληθεί στη ΡAΑΕY προς έγκριση.

Το σχέδιο είναι εξόχως ασαφές και δεν αντιμετωπίζει ανάγκες του κοινωνικού συνόλου, αλλά συγκεκριμένων χρηστών. Υπόψη πως ο ΔΕΔΔΗΕ ανήκει (100%) στην ιδιωτικοποιημένη πλέον ΔΕΗ και σε Αυστραλιανή εταιρεία. 

Ο ΔΕΔΔΗΕ τα έργα υπογειοποίησης δικτύου στις πόλεις τα χαρακτηρίζει ως "αισθητικής αναβάθμισης", αλλά η παρεμπόδιση κίνησης πεζών/ΑΜΕΑ από κολόνες, που "φυτεύτηκαν" όπως-όπως πριν 40-50-60 χρόνια στα πεζοδρόμια, από την τότε 100% ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΗ, δεν είναι θέμα αισθητικής. Θεωρώ πως οι Δήμοι θα πρέπει να ζητήσουν από το ΔΕΔΔΗΕ τη μεταφορά κάθε κολόνας που παρεμποδίζει την κίνηση πεζών/ΑΜΕΑ στα πεζοδρόμια και οι ενέργειες να ενταχθούν στο Σχέδιο Ανάπτυξης Δικτύου. 

Με βάση τα πιο πάνω, έστειλα στη διαβούλευση τις πιο κάτω απόψεις:

1. Το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ μέσα στις πόλεις είναι πρακτικά κυρίως αυτό που είχε αναπτύξει η κάποτε 100% ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΗ, ιδίως στην εποχή της εκρηκτικής οικιστικής ανάπτυξης με το θεσμό της αντιπαροχής. Από τότε έχουν παρέλθει πολλές δεκαετίες, οι πόλεις έχουν αλλάξει, οι κοινωνικές συνθήκες έχουν αλλάξει, αλλά ...

Σχόλιο στη δημόσια διαβούλευση του ΥΠΕΝ για το αναθεωρημένο "Εθνικό" Σχέδιο για την Ενέργεια & το Κλίμα

Την Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024 αναρτήθηκε σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας το αναθεωρημένο Εθνι...