20 Απριλίου 2024

ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ FOCUS FM 103.6: ΚΙΝΔΥΝΟΣ – ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ (18.4.2024)

Το πρωί της Τετάρτης 17.4.2024 μίλησα στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ Κοζάνης για το πρόσφατο άρθρο μου "Καύση σκουπιδιών στην Κοζάνη; Όχι, ευχαριστώ!".

Την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 18.4.2024, μίλησα για το ίδιο θέμα στο ραδιόφωνο FOCUS FM 103.6 της Θεσσαλονίκης. Τη συζήτηση με το δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη μπορείτε να ακούσετε στο πιο πάνω βίντεο.

Μπορείτε επίσης να την παρακολουθήσετε στο YouTube.


17 Απριλίου 2024

ΝΕΑ (3/2024) ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ: ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΩΡΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ.

Το CLIMATE: THE MOVIE (The Cold Truth) έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στις 21/3/2024 και από 15/4/2024 είναι διαθέσιμη και με Ελληνικούς υπότιτλους. Την ταινία έγραψε και σκηνοθέτησε ο Βρετανός σκηνοθέτης Μάρτιν Ντάρκιν και είναι η συνέχεια του εξαιρετικού ντοκιμαντέρ του 2007 «The Great Global Warming Swindle».

Η ταινία αποκαλύπτει τον κλιματικό συναγερμό ως ένα επινοημένο τρόμο, χωρίς καμία βάση στην επιστήμη. Δείχνει ότι οι κύριες μελέτες και τα επίσημα δεδομένα δεν υποστηρίζουν τον ισχυρισμό ότι παρατηρούμε αύξηση των ακραίων καιρικών φαινομένων – τυφώνες, ξηρασίες, καύσωνες, πυρκαγιές και όλα τα υπόλοιπα. Αντικρούει κατηγορηματικά τον ισχυρισμό ότι οι τρέχουσες θερμοκρασίες και τα επίπεδα ατμοσφαιρικού CO2 είναι ασυνήθιστα και ανησυχητικά υψηλά. Αντίθετα, σε σύγκριση με τα τελευταία μισό δισεκατομμύριο χρόνια της ιστορίας της γης, τόσο οι τρέχουσες θερμοκρασίες όσο και τα επίπεδα CO2 είναι ακραία και ασυνήθιστα χαμηλά. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια εποχή παγετώνων. Δείχνει επίσης ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η αλλαγή των επιπέδων CO2 (έχουν αλλάξει πολλές φορές) έχει «οδηγήσει» ποτέ την κλιματική αλλαγή στο παρελθόν.

Η ταινία εξερευνά τη φύση της συναίνεσης πίσω από την κλιματική αλλαγή. Περιγράφει τις απαρχές της χρηματοδότησης για το κλίμα και την άνοδο της κλιματικής βιομηχανίας τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Περιγράφει τις εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας που εξαρτώνται από την κλιματική κρίση. Εξηγεί την τεράστια πίεση στους επιστήμονες και σε άλλους να μην αμφισβητήσουν τον συναγερμό για το κλίμα: την απόσυρση χρηματοδότησης, απόρριψη από επιστημονικά περιοδικά, κοινωνικό εξοστρακισμό.

Από την πρώτη στιγμή η ταινία αντιμετωπίστηκε με λογοκρισία και περιορισμό της διάδοσής της σε κοινωνικά δίκτυα. Η Δυτικού τύπου "δημοκρατία" δεν ανέχεται φωνές που αμφισβητούν τη δική της μοναδική αλήθεια. Ο φασισμός γνωρίζει νέες δόξες!

Την ταινία, με Ελληνικούς υπότιτλους, διακινεί πλέον το Clintel.org, μια διεθνής ομάδα 1917 (μέχρι στιγμής) επιστημόνων από 61 χώρες, (οι 31 Ευρωπαϊκές), που έχουμε υπογράψει την Παγκόσμια Διακήρυξη "Δεν υπάρχει Κλιματική Κρίση".

Μπορείτε να δείτε την ταινία :


 

16 Απριλίου 2024

ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ; ΌΧΙ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! (Άρθρο, Δυτ. Μακεδονία)

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα, η ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ.Α.Ε. σχεδιάζει να δέχεται 450.000 τόνους απορριμμάτων από πέντε περιφέρειες: από την Κεντρική Μακεδονία, την Ανατολική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Δυτική Μακεδονία και πιθανόν και την Κέρκυρα..

Τι θα τα κάνει όλα αυτά τα σκουπίδια η ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ.; Θέλει να κάνει «εργοστάσιο ενεργειακής αξιοποίησης υπολείμματος», έτσι λέγεται τώρα η καύση σκουπιδιών. Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως η θερμική ενέργεια που θα παράγεται είναι πιθανό να διατεθεί για την τηλεθέρμανση.

Τον περασμένο Αύγουστο, ενόψει και των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου, με άρθρο μου ρωτούσα τον πρώην Δήμαρχο Κοζάνης και όλους τους υποψήφιους αν η περιβόητη «πράσινη» τηλεθέρμανση θα ήταν με καύση σκουπιδιών. Ουδείς υποψήφιος θέλησε ν’ ακουμπήσει το θέμα. Ό,τι τραβάει χρόνια τώρα αυτή η περιοχή, απ’ τους «σωτήρες» της τα τραβάει.

Τα σχέδια της ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. δεν είναι καινούργια: στις 10.6.2015 είχε υπογραφεί συμφωνία ΣΔΙΤ μεταξύ ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ.  ΑΕ και ΑΚΤΩΡ/Ηλέκτωρ ΑΕ για τη δημιουργία εργοστασίου καύσης απορριμμάτων και παραγωγής ενέργειας. Στο σχεδιασμό είχε αντιδράσει το τότε Περιφερειακό Συμβούλιο, προβάλλοντας ένσταση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εκτάσεων ανέγερσης του εργοστασίου. Και το έργο τότε φάνηκε να σταμάτησε.

Από τότε κατά καιρούς επανέρχονταν συζητήσεις ή φήμες για το σχεδιασμό. Ενδεικτικά, τον Ιανουάριο 2020, σε ημερίδα της ΑΡ.ΣΥ. για την ενέργεια και την απολιγνιτοποίηση, ήταν θέμα συζήτησης αν επανέρχεται ο σχεδιασμός.

Μονάδες καύσης σκουπιδιών υπάρχουν από χρόνια στις ΗΠΑ και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες (π.χ. Δανία, Γερμανία, Σουηδία, Γαλλία, Βέλγιο), μέσα μάλιστα σε πόλεις. Προφανώς αυτό είναι που σκέφτηκαν κι οι δικοί μας: αφού το κάνουν αυτοί, ας το κάνουμε κι εμείς.

Μόνο που υπάρχει μια τεράστια διαφορά! Το τι εκπέμπουν στην ατμόσφαιρα τέτοια εργοστάσια εξαρτάται απ’ το τι πραγματικά καίνε! Έχει κανείς εμπιστοσύνη στο ...

07 Απριλίου 2024

ΜΑΚΡΥΡΡΑΧΗ ΔΟΜΟΚΟΥ: Ο "ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ" (ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ 7.4.2024)

Ο Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Μακρυρράχης Δομοκού διοργάνωσε την Κυριακή 7.4.2024, στο Κοινοτικό κατάστημα του γειτονικού Περιβολίου, ημερίδα ενημέρωσης για την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών. 

Με χαρά δέχθηκα την τιμητική τους πρόσκληση να είμαι ομιλητής στην εκδήλωση, ωστόσο για λόγους ανεξάρτητους της θέλησής μου δεν μπόρεσα να παραβρεθώ επιτόπου. Ευτυχώς πλέον η τεχνολογία προσφέρει λύσεις και η παρουσίασή μου μαγνητοσκοπήθηκε μέσω zoom, για να προβληθεί στην εκδήλωση.

Το βίντεο με ολόκληρη την παρουσίαση μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ.



ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ MILITAIRE.GR: Πληρώνουμε χρυσό το δικό μας ρεύμα και επιδοτούμε το γερμανικό! (25/6/2024)

Γιατί μας "γδέρνουν" με τους λογαριασμούς ρεύματος; Πού είναι τα "ευεργετήματα" από τον "ανταγωνισμό" των ιδιω...